Dagen efter…….

Europaval igår. Baksmälla idag. Åtskilliga människor har på olika sociala medier ondgjort sig över att SD och andra höger- och ultrahögerpartier gått fram så starkt i valet till Europaparlamentet. Likaså att FI lyckats så bra ute på sin vänsterkant. Men hallå! Om bara 50% av de röstberättiga röstar är det inte så konstigt! De mer eller mindre extrema partierna på kanterna lyckas ju alltid få ut sina sympatisörer. De seriösa och demokratiska partierna har svårare att få ut sitt folk, vilket är tragiskt. Undantaget är Miljöpartiet. Även om jag personligen har en bestämd uppfattning att ett stort antal av deras ”miljöfrågor” är kontraproduktiva och kommer att ge en sämre miljö. Men det är en annan historia. Lär återkomma om det närmare valet i september.

Kikar man på resultatet i Stockholm och länet är det inte så himla farligt. Okay, SD har gått fram, liksom FI. Men inte så fruktansvärt mycket! Moderaterna backar, illa visserligen, men överkomligt. Miljöpartiet har gått fram starkt. Illa, men inte så illa. Det betyder i stora drag att innevånarna i Stockholm och Stockholms län har svårare att falla för populister på höger och vänsterkanterna! Det är jättebra! Jag ser fram mot en kul valrörelse. Dessvärre finns det även här allt för många ickedemokrater (framför allt på vänsterkanten) som river ber valaffischer och bedriver ”antikampanjer” istället för att tala om vad man vill själva. Sannolikt vet de att de inte har något att komma med som folk vill ha. 🙂

Upp till kamp mot ickedemokrater på höger- och vänsterkanterna!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.