Varför?

I dagens (lördag) SvD finns två artiklar som berör problemet med den delen av ishockey och fotboll som ingen vill veta av. Orosmolnen, huliganerna, idioterna. Den lilla högljudda skara intelligensbefriade och i många fall drogpåverkade dödskallar.

I en artikel som beskrev DIF hockeys seger över Örebro rapporterades om en skara som skanderade att styrelsen borde avgå. Det är knappast styrelsens fel att spelarna inte lyckats vinna tillräckligt med matcher. Stötta och heja på ditt lag istället. Men de är sannolikt inte Djurgårdare egentligen.

I den andra artikeln beskrevs hur AIK fotboll förra året vann bötesligan för att den delen av publiken som nog egentligen inte är AIKare sett till att klubben fått böta 340000 kr. I år ska det bli annorlunda, säger Black Army. Hoppas det. Alla förlorar på att den lilla mer eller mindre kriminella och för övrigt ovan beskrivna skaran ska finnas och förstöra.

Det är kul att se på både fotboll och ishockey. För all del även bandy (riktig bandy alltså. Ute på is) och handboll. Det är kul att heja på sitt lag. Det är kul med älskvärda retstickor som med glimten i ögat småretas med motståndarnas supportrar. Men dessa vrålande, hatande, djur som inte tillför annat än avsky bland oss idrottsälskare hoppas jag verkligen klubbarna med hjälp av polis och socialtjänst kan bli av med.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.