Trafikbeteende

Trafikmoralen i Stockholm har minskat. Mycket. Tråkigt. Jag undrar varför? Förr såg man aldrig dubbelpanerade bilar där den yttre hade varningsblinkers på. Nu ser man det varje dag. Gångtrafikanter som kliver rakt ut i gatan helt dödsföraktande utan att se sig för, bara för man har rätt att gå på ett övergångsställe och fordon ska stanna och släppa över dem. Märkligt beteende. Cyklister som far som bålgetingar mellan bilar, bussar och gångtrafikanter.

Okay, gaturummet är begränsat och vi har blivit fler. Men ändå. Det känns som om respekten för andra trafikanter minskat. Jag ska livlig erkänna att när jag ska gå över ett övergångsställe och har grön gubbe blir jag vansinnig om en cyklist (som då rimligen borde ha rött) nästan kapar tårna på en.

Kort och gott kan man säga att övervakningen måste öka så säkerheten för alla trafikanter ökar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.