Se sig åt både höger och vänster

Som liten fick man lära sig att se åt både höger och vänster när man skulle gå över gatan för att inte riskera att bli överkörd. Det tror jag fortfarande att man lär barn. I alla fall i trafiken. Vad vissa däremot inte har lärt sig är att se åt båda hållen när det handlar om politiskt våld. Runt händelserna i Kärrtorp i december och i Malmö förra veckan har det varit störst fokus varit mot de högerextrema krafterna. Vissa medier som har förstått det där med neutral nyhetsrapportering har rapporterat att även vänsterextrema krafter varit i högsta grad aktiva i våldet.

Jag bryr mig inte om vem som attackerat vem. Jag anser att bägge grupperingarna är lika farliga och måste bekämpas med de medel man har i demokratiska länder. Det vill säga med upplysning. Man kan, och ska, inte tiga ihjäl extrema rörelser som använder demokratin för sina egna dunkla syften. Egentligen har de bara en hånfull inställning till allt vad den demokrati som byggts upp de senaste 100 åren handlar om och symboliserar.

Det mest tragiska i allt detta är att den del av vänstern som trotts allt är att anse som demokratiska inte tar större avstånd från det vänsterextrema packet. Man går ut i stora demonstrationer och aktioner mot det politiska våldet och högerextremismen. Det är bra, men man tillåter de lika våldsbenägna vänsterkrafterna att delta i dessa manifestationer och på¨ så sätt ger dem en legitimitet! Det är skandal! Man kan inte ta vänstern seriöst så länge de inte bryter med dessa mörkerkrafter och visar att man faktiskt vill ha en sann demokrati där man accepterar allas lika värde, trotts olika åsikter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.