Öppet brev till Trafiknämnden

Öppet brev till Trafiknämnden

Hej!

På den senaste stadsdelsnämnden i Farsta var det fyra tjänstemän från Trafikkontoret på besök. De kom på den öppna delen där allmänheten kan ställa frågor. I normala fall brukar vår vi få veta i god tid innan mötet vilka som besöker den öppna delen för att allmänhet som har ett intresse av de frågor som kommer att pratas om kan komma. Inför Farstas stadsdelsnämnd beslöt ni er väldigt sent för att besöka oss. Det var bra att ni kom, men lite bättre framförhållning hade varit ännu bättre. Men jag tror inte ni ville ha en kritisk allmänhet där. Alla minns fortfarande den urusla snöröjningen (fanns det någon?) förra vintern.

En av er pratade lätt förvirrat om Tyngdpunkt Farsta. Den personen har sannolikt aldrig varit i Farsta. Väldigt osammanhängande redogjordes för något personen i fråga hade en väldigt dålig kunskap om. Det är inte bra för Farsta och för den del av Stockholms innevånare som bor där.

Den kvinna som sedan ett år har ansvar för snöröjning var väldigt bra, det ska erkännas. Hon har i alla fall bemödat sig med att sätta sig in i både frågan som sådan och Farstas stadsdelsområde.

Stadsdelsnämnden har vid ett flertal tillfällen skrivit brev till Trafiknämnden med frågor om hastighetsdämpande åtgärder i olika delar av stadsdelen. Stortorpsvägen, Lingvägen, Herrhagsvägen och Enskedevägen är gator där en enig nämnd ställt frågor till Trafiknämnden, men aldrig fått svar.

Undertecknad frågade vem av de fyra tjänstemännen från Trafiknämnden som kunde ge ett svar. Det kunde ingen! Alla fyra är nya på sina roller, framkom det. Uppenbarligen är överlämning inget som man använder sig av. Då hade ansvariga tjänstemän åtminstone känt till frågorna. Om man bortser från hon som ansvarade för snöröjningen var samtliga tre andra oerhört dåligt pålästa. Sannolikt har de aldrig varit i Farsta stadsdel. De kunde i alla fall inte svara på de frågor vi som lokala företrädare hade. Uselt! Svagt! Nonchalant!

Vi i Farsta Stadsdelsnämnd får väl skriva till Trafikkontoret igen med en begäran om trafikdämande åtgärder på Stortorpsvägen, Enskedevägen, Herrhagsvägen och Lingvägen. Men jag tvivlar på att vi får ett svar. För de centrala nämnderna verkar Farsta Stadsdelsnämnd inte existera

Arne Fredholm
Ledamot Farsta Stadsdelsnämnd (m)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.