Bombad?

För några dagar sedan skadade sig en 4-årig allvarligt i ena handen efter att en smällare exploderat i sandlådan hon lekte i. Som det ser ut nu kommer hon att bli fysiskt återställd. Det hela är så ofattbart tragiskt och hemskt. Detta skedde i ett ganska lugnt förortsområde i södra Stockholm.

Sköndal. Normalt sett gör namnet rätt för sig. Det är ett på ytan lugnt och tryggt område. Ett område med blandade bostäder. Hyreshus, bostadsrätter och villor. Tidigare har området mest gjort sig känt i idrottskretsar för att ha haft ett bandylag som en gång kvalade till allsvenskan (tror jag det var).

Igår (måndag) anhöll polisen en ynglig misstänkt för att ha tillverkat den smällare som skadade flickan. Vidare hitatde man en annan smällare som satt fast i nätet på ett fotbollsmål! Man vet inte om det finns fler gömda smällare i området. Det känns bra att polisen sannolikt har hittat den person som ligger bakom dessa nidingsdåd. Samtidigt har en del personer gjort politik av det hela och anklagar den sittande majoriteten för att detta hände med hänvisning till den stängda ungdomsgården.

Att påstå att detta beror på en stängd ungdomsgård är att göra världen väldigt lätt för sig. I detta (som jag skrev tidigare) på ytan lugna och trygga område har det funnits en hel del skit även när gården var öppen. Det fanns klotter, sönderslagna busskurer, försäljning av sprit och droger från bakluckor på bilar och i lägenheter, bordellverksamhet i en lägenhet samt en del annat skit. Dessutom var ungdomsgården placerad rakt ovanför den lokala puben. Inte direkt en lämplig placering med tanke på de klientel som huserade och huserar på det lokala haket.

Jag hoppas att polis och sociala myndigheter kan få den här unga personen att förstå vad den har ställt till med och att vederbörande både får ett straff samt återanpassas i samhället. Jag hoppas (och tror) att andra unga (och äldre med) förstår allvaret och faran med explosiv materia. Nu tänker jag på idioterna som kastar smällare på idrottsevenemang. Det har inte direkt något med denna händelse att göra. Men ändå finns det ett indirekt samband. Nämligen en tanklös, kriminell idiot som inte vill eller kan förstå vidden av sitt handlande.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.