Trafikkultur?

Trafikkultur. Vad menar jag med det? Jo, de senaste åren upplever jag att sättet att framföra sina fordon har blivit sämre. Ett exempel är hur bilister placerar sina bilar så fort det finns tre filer. Alltid i mittenfilen! Vill man ha lugn och ro är det bara att lägga sig längst till höger. Jag förmodar att bilskolorna lär ut att man ska köra så långt ut till höger som möjligt. Men lik förbaskat så ser man ofta hur bilister först hamnar i höger körfält när de kommer från en anslutande väg för att efter en kort stund blinka (om man inte har en ny bil där blinkers är ett tillbehör man inte har haft råd att köpa) vänster och lägga sig i mittenfilen. Varför är det så? Ett i-landsproblem kan man tycka, men jag har funderat lite på det.

Ett annat exempel på i mitt tycke bristande respekt för medtrafikandetna är när man dubbelparkerar och sätter på varningsblinkers (då fungerar helt plötsligt blinkers, även på nya bilar). Ofta står man och hindrar övrig trafik, vilket dessutom kan skapa mindre bra situationer. Tråkigt, men det är väl bara att anpassa sig och lägga energin på viktigare saker. Nu har jag i alla fall skrivit av mig det. 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.