Hur för man en saklig debatt?

För oss som bor och verkar politiskt i Farsta har de senaste två veckorna varit mer eller mindre omtumlande. Efter ett uttalande på senaste Stadsdelsnämnden av (s) och (v) gick ordföranden Birgitta Holm i taket och skrev ett saftigt blogginlägg om saken. Det blev ett himla liv. Birgitta gjorde en rondellhund, eller vad det nu var. Men tillbaka till själva upprinnelsen.

Eftersom det kan innebära efterräkningar om man anklagar personer för saker tänker jag inte nämna personer vid deras rätta namn. Vi kan kalla en av personerna för Herr Halfwitted. Han heter givetvis något helt annat.

På nämnden hade vi ett ärende som egentligen bara var en rapportpunkt. Ansvaret ligger på en helt annan organisationsdel inom staden. Det vet Herr Halfwitted. Men ändå anklagar han tjänstemännen för att inte sköta sina jobb och var allmänt otrevlig och oförskämd mot dem. Det är inte okay att uppföra sig på det viset. Det påtalade Birgitta och kallade Herr Halfwitted helt korrekt för jäkla kryp, eller något liknande i sin blogg. På liknande sätt har Herr Halfwitted vid olika tillfällen försökt att påtala att han egentligen borde vara ordförande eftersom flertalet väljare i Fartsta röstar rött (eller grönt). Men nu är Farsta inte en egen kommun utan en del av Stockholms stad. Det ska Farstaborna vara glada för. Nåväl, tillbaka till Herr Halfwitted. Så fort det givits tillfälle har han kallat personer bland motståndarna för korkade. Att beslut varit korkade osv. Ofta pratar man om respekt. Om man respekterar att man kan ha olika uppfattningar om saker och ting är det väl OK. Men att efter ett fattat beslut kalla folk och beslutet för korkat är inte speciellt respektfullt.

Varför funderar jag över detta nu då? Jo, en viss Åsa Romson har visst blivit provrör, förlåt, språkrör i (mp). Hon har uttalat att hon vill utöka trängselskatterna. Även införa dem på Essingeleden eftersom det är så mycket köer där. BINGO! Varför är det så? Har hon missat att det är den enda vägen mellan norra och södra Stockholm. Givetvis inte. Sedan det är inte det jag funderar på. Jag tycker givetvis att den idén är urdum. Sedan funderar jag över hur hon tänker. Vad är det för människa bakom? Är hon bakom? Nja, det vet jag inte. Jag har aldrig haft den äran att träffa personen i fråga och hon har aldrig haft den äran att träffa mig heller.

Men nu till respekten för andras åsikter. Det är himla lätt att skriva att Åsa Romson är en korkad miljömupp utan någon förankring i verkliga Stockholmares vardag. Så är det givetvis inte. Man ska inte skriva eller säga att folk är korkade eller idioter eller jävla kryp. Man kan nöja sig med att konstatera att de har otur när de tänker. Eller att de tvättar håret med tjära eller Cuprinol.

Tillbaka till vårt Farsta. Herr Halfwitted har kunnat bete sig som den väl Cuprinolade person han är i flera år. Tråkigt. Jag hoppas vi trotts det ska lyckas, nä nu blev det fel. Jag tar tillbaka allt och börjar om från början. Jag vet att Farsta med Birgitta vid klubban och hela förvaltningen kommer att vidareutveckla Farsta till en stadsdel i Världsklass, trotts att delar av oppositionen är världskass.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.