SL på fel spår?

En liten händelse en helt vanlig fredag i augusti. Min dotter hade tillsammans med sin ena kusin och några vänner bestämt att vara på kusinens landställe över helgen. För att komma dit var hon tvungen att ta T-banan till Tekniska Högskolan och buss därifrån. Så långt är det väl inga konstigheter. Hon ger sig iväg som planerat. Eftersom SL renoverar spåren på ”vår” linje var hon ute i god tid. De ersättningsbussar som finns kommer nämligen när de vill, inte direkt efter den tidtabell som finns. Nåväl. Hon ger sig iväg och byter T-bana vid Slussen till tåg mot Mörby Centrum.

Jag sitter i min bil och är på väg någonstans när telefonen ringer och en halvt hysterisk dotter är i örat. Hon står på Östermalmstorg och undrar var jag är och hur f-n hon ska få tag på en taxi. Jag undar vad som hänt. Hon låter mig förstå mellan svordomarna att det tåg som ska åka till Mörby Centrum har växlats fel vid Östermalmstorg! Tåget far iväg mot Ropsten! Jag noterar stillsamt att SLs aktier har sjunkit värre än aktierna på börsen. Föraren meddelar sina passagerare att han tryckt på fel knapp så växeln slagit om åt fel håll. Kul! Min första reflektion är vad har de trafikledningen till?

Hon står alltså på Östermalmstorg och försöker få tag på en taxi. Efter 20 minuter ringer taxin upp henne och säger att han är på gång. Hon svarar då att hon minsann inte tänker åka i hans jävla taxi! Bussen från Tekniska har hon redan missat!

Senare pratar jag med henne igen. Då står hon vid Danderyds Sjukhus (varför hon nu åkte dit) och väntar på bussen till Norrtälje. Det har passerat ett antal, fulla. Humöret sjunker ännu mer (vi har sedan länge passerat krisen på 30-talet). Till sist kommer hon med en buss och hamnar i Norrtälje. Där får hon vänta till en snäll granne åker den sista milen och hämtar henne.

Jag undrar om SLs garanti gäller även när förare och trafikledning har klantat sig? Det ska bli intressant att se.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.