Sommar och nyhetstorka

Jag har funderat på att skriva något ganska länge nu. Sedan förra inlägget för att vara exakt och det var den 13 juni. Jag har funderat en hel del runt det som varit hetast i media. För att vara sommar och kallt (för det är det) har det varit ovanligt hett i debatten. Det har handlat om IS och hur man ska hantera de hjärntvättade stackare som åker till Syrien för att ansluta sig till dem. Det har skrivits om någon Adam Tensta (vem fan är det?) som kastat sig på en tjej som tydligen skrivit neger i något inlägg (nu får väl även jag denne Tensta på mig, eller någon annan PK person). Vidare har Romson (det är visst någon miljömupp som har en titel utan värde) figurerat i inte helt positiv dager igen. Men det är ju mer regel än undantag sedan hon hamnade i regeringen. Det positiva i debatten är att alla partier (utom möjligen vänstern) har börjat se svårigheterna och problem runt invandring och integration. Jag ska inte ge mig in i något av det där. Inte idag. Inte imorgon heller, kanske. Jag konstaterar bara att det är snurrigt och att de som gärna vill vara offer och utanför i själva verket ofta är en del av etablissemanget.

Som vanligt har jag varit i Göteborg vecka 29 och deltagit i världens största idrottstävling, Gothia Cup. Sedan 2012 är jag gruppledare för de domare från Stockholm som åker dit för att döma fotboll under en vecka. Det är jobbigt, men kul. I år fick vi dessutom väldigt bra matcher att döma. Men även här förekommer tråkigheter. En del spelare och ledare som är dåliga förlorare och skyller på domarna. De verkar tro på fullt allvar att vi som rättskipare på planen favoriserar de svenska lagen. Egentligen bottnar alla fall av ”det var domarens fel att vi förlorade” på en dålig regelkunskap. Det gäller alla spelare och ledare, oavsett om de är svenska eller utländska.

En helt annan sak som jag funderade på under resan till och från Göteborg var hur man kan lyckas krocka på en motorväg. Samt hur vissa MC-förare kör. Jag åker hoj till och från Göteborg. En skön resa, gärna på mindre vägar i lagom tempo. På vägen hem var jag tvungen att åka E4 för att hinna hem till bryggfesten på ”kobben”. Alldeles före Sillekrog blir jag omkörd av en MC som måste ha kört i närmare 200 km/h. Jag körde runt 110-120 km/h och det bara blåste till så var han om, förbi och långt framför. Snacka om att utsätta sig och andra trafikanter för livsfara. Tidningarna gillar ju att skriva om ”MCdöden”. Så även i år. Det har varit rubriker nästa varje dag, eller i alla fall flera dagar i veckan. I samtliga fall känns det som om personen på hojen kört för fort. Tråkigt eftersom det lätt göt att man drar alla trafikanter på två hjul över en kam. Jag läste någonstans att majoriteten av alla som omkommer i en MColycka inte har MCkort! Även alkohol och droger spelar in, precis som i de flesta andra trafikolyckor.

Semestern ramlar på och för en gångs skull lyser solen, lite. Hoppas jag hinner klippa klar häcken. Så är det mer än halva semestern kvar. Ikväll bär det av till Smådalarö Gård för att lyssna (och se) på Pernilla Andersson. Det ska bli kul. För några veckor sedan var vi där och njöt av Meja och Louise Hoffsten. Vilka brudar! Som kronan på verket fick även Tele2 arena ett besök där vi såg och hörde sir Paul McCartney. Han håller stilen! Över 70 år och levererar! Lite trög i starten, men nästan tre timmar i ett sträck! Fantastiskt! Kulturellt en bra sommar hittills alltså.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.