Gothia Cup 2013

Jaha, då är årets cupäventyr över. Teamet från Stockholm/Örebro har dömd över 400 matcher. Det är ungefär 10% av det totala antalet matcher i hela turneringen. Det har varit tufft, men kul. Samtliga i teamet har gjort ett fantastiskt arbete. Jag och de hjälpadministratörer jag har haft fick börja veckan med att skicka tre domare till ett annat spelfält. Trots det fick vi lika många uppdrag som om de fortfarande dömde med oss. Både onsdag och torsdag blev vi ombedda att skicka in folk till Valhalla och Heden för extra uppdrag, utöver den ganska stora tilldelningen vi redan fått. Det var svettigt att få till alla uppdrag, men det löstes! Mycket tack vara domarskolan med Anki och Niklas. Det är Gothia Cup i ett nötskal. Det händer hela tiden något som ska lösas. Men det är bland annat det som gör den här veckan så spännande och kul!

Våra domare fick springa som illrar mellan planerna för att hinna med alla uppdrag. Men alla tog sina uppdrag utan att knorra. Nu i slutet av veckan har det varit slitna grabbar och tjejer, men de flesta har kämpat på. Det är bara en kamrat som fick problem med sina knän som var tvungen att ”checka ut” igår, fredag. Vi har dömt matcher med lag från Sverige, Norge, Tyskland, Tanzania, USA, Japan, Uganda, England, Mexico, Argentina, Portugal, Canada, Brasilien, Rumänien, Kosovo, Island, Finland, Scotland, Indien, Singapore, Libanon, Polen, Italien, Schweiz, Danmark, HongKong, Estland, Serbien, Grekland, Makedonien, Albanien och Georgien. Det är häftigt!

I år fick vi ingen A-final, vilket vi inte heller hade väntat oss. Men vi fick en bra B-final, B19. Den ska dömas på Heden 4 klockan 13.55 mellan FC Rueil Malmaison och Örgryte IS. Det franska laget kommer från de centrala delarna av Paris och Örgryte är som alla vet ett lokalt gäng från Göteborg. Sedan är det bara att packa ihop och ta sig hemåt. Alla är mer eller mindre slitna, men jag är övertygad om att alla vi som varit här den här veckan är nöjda. Det ska vi vara. Vädret har varit super. Nästan lite för varmt torsdag och fredag.

Igår, fredag, fick vi äran att döma på Slottsskogsvallen. Tillsammans med Stockholms Stadion den mest legendariska idrottsarena i Sverige. Bara A-slutspel med tuffa och kul matcher.

Som alltid finns det saker man kan göra annorlunda. De tankarna behåller jag för mig själv. Sedan finns det enstaka personer som har saker att fundera över. Men det tar jag direkt med dem. Nu väntar några veckors semester. Fast jag vet inte om det kan kallas semester att skrapa och måla hus………..

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.