Supporterklubbar

Jag gillar de flesta sporter. Jag gillar att man hejar på ”sitt” lag. Jag gillar inte när stöttningen av den klubb och det lag man stöttar övergår i negativa trakaserier över motsåndare och konkurrenter.

Ett par exempel på direkta ”töntigheter” från supporterklubbarnas sida.

Sedan ganska länge har två fotbollsarenor varit utdömda och planering av nya arenor har pågått länge. I Solna har Råsunda ersatts av en ny större arena någon km därifrån, Friends arnea. I Stockholm har Söderstadion ersatts av Tele 2 arena, eller Nya Söderstadion som vissa supportergrupperingar kallar den. Samtidigt har Olympiastadion, eller Stockholm Stadion, blivit utdömd som arena för elitfotboll. Så långt är väl allt frid och fröjd.

Det patetiska kommer när nyss nämnda supportergrupperingar börjar prata om arenorna som ”sina” anläggningar dit inga konkurrenter får komma. Eller om de kommer ska den egna klubben särbehandlas. Fånigt, löjligt, barnsligt, patetiskt. Det finns ingen enskild klubb i hela Sverige som har ekonomi att bygga en egen arena. Det är i samtliga fall kommunen eller konsortier som äger arenorna och klubbarna hyr in sig.

Kan Roma och Lazio dela arena i Rom så kan Djurgården och Hammarby dela arena i Stockholm. De två sistnämnda spelar inte ens i samma serie. De Djurgårdare som tror att Djurgården ska kunna bygga en ”egen” arena någonstans runt Stadion och ÖStermalms IP kan drömma vidare. Stockholm behöver inte fler stora miljardinvesteringar i form av stora arenor.

Det Stockholm behöver är en satsning på bredd och ungdomar. Mindre anläggningar. Billiga anläggningar. Fullstora hallar för inomhussporterna. Planer för fotboll, bandy och anläggningar för friidrott. Så ni i Bajen som tror att ni ”äger” nya Söderstadion, eller Tele 2 Arnena som är det officiella namnet samt ni Djurgårdare som fortfarande tror på en egen arena på ÖStermalm. Tagga ner! Lägg ner! Globenorådet är till för alla. Djurgården har spelat ishockey där i åratal, likaså AIK. Hammarby gjorde det innan de gick i konkurs. Nu kommer Djurgården fotboll att spela där och dela arnena med Hammmarby Fotboll. Det är bra. Bra för alla. Genom det kan det äntligen bli pengar över till bredd och ungdomsidrotten i Stockholm. Annars kommer Stockholm att fortsätta vara ett u-land när det gäller infrastruktur för idrott.

Till sist, heja på och stötta det egna laget/klubben på ett positivt sätt. All form av våld och/eller trakaserier är inte bara destruktivt. Det är dessutom otroligt barnsligt, omanligt, töntigt, fånigt osv.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.