Tele2 arena

Stockholmsarenan, Tele2 Arena, Nya Söderstadion, Nya Stadion. Kärt barn har många namn. Den här arenan kommer att bli en kär arena, det är jag ganska säker på. Den fungerar utmärkt med taket avcabbat under en fotbollsmatch. Jag hade det tvivelaktiga nöjet att se den riktiga fotbollspremiären på arenan. Djurgården förlorade mot Norrköping. Hammarbyarna får ursäkta, men en allsvensk premiär slår en superettanmatch alla dagar i veckan. Sedan lyckades Bajen slå Djurgårdarna antalsmässigt. Det var 29 000 som såg Hammarby-Örgryte, medan det ”bara” var 28 000 som såg Djurgården-Norrköping. Nåväl, till skillnad från Friends så kommer den här arenan att bjuda på ett sabla tryck från supportrarna. Jag tror både Hammarbys och Djurgårdens spelare var ganska nöjda med det, trotts att inget av lagen lyckades vinna sina respektive premiärmatcher.

Hur fungerade det då med stängt taklucka och pop/rock? Utmärkt! Enligt vissa tidningar fanns det folk som gnällde över att takluckan var på. Men om det blir bättre ljud med stängd lucka så är det värt det. Varmt blir det säkert ändå när 23 000 människor börjar dansa. De som fick äran att ha premiärspelningen på Tele2 var GT, eller Gyllene Tider. En bra spelning. Bra tryck. Bra ljud. Arenan funkar både för sport och musik.

Vad som var fascinerande med Gyllene Tiders spelning var när man kikade runt på publiken. Där fanns alla åldrar representerade. Unga, som inte ens var påtänkta när GT slog igenom. Medelålders, som var tonåringar när GT slog igenom och 60+ som själva var ”unga vuxna” i slutet av 70 och början av 80-talet när vi lyssnade på ”Flickorna på TV2” och andra tidiga Gessleproduktioner. Att se medelålders människor på pop och rockkonserter är väl inte så konstigt i sig. Men när 50+are på sittplats reser sig upp och dansar hysteriskt och omvandlar sittplats till ståplats, då har de fem herrarna på scenen lyckats!

Man kan alltså sammanfatta det hela med att Stockholm är på väg att bli en stad i värdsklass. En kanonarena för sport och musik. Bra tryck på både fotboll och konsert. En arena som dessutom har en kul arkitektur. Dessutom ligger den på gångavstånd….

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.