Gothia Cup, en kort betraktelse i halvtid

För min del är det femte gången jag åker till Göteborg för att döma i Gothia Cup. Det är en fantastisk upplevelse. Det spelas fotboll på över 100 planer i Göteborg och Kungsbacka. Mer än 1600 lag från 80 länder. Det finns bara ett ord. Fantastiskt!

Det är kul att vara en liten liten kugge i detta stora maskineri. I år har jag dessutom äran att vara ansvarig för de 25 domare som tillhör Stockholmsgruppen. Vi har hittills dömt drygt 100 matcher i vårt team när den här dagen (onsdag) är slut.

Som allt finns det dock en baksida även här. En av våra killar har blivit hotade av spelare. Tur att det var en av de mest erfarna killarna. Ett lag (tänker inte skriva från vilket land de kommer) fuskade. De byttes tröjor hej friskt mellan spelare i laget och killar från andra lag i samma klubb. Ett tag hade de två med nummer 15 på planen. Trist att det förekommer.

Två dagar spelade. Det är nu det börjar hetta till. När de sista gruppspelsmatcherna kan avgöra om det blir A eller B-slutspel. Sedan alla slutspelsmatcher när det är fortsätta eller åka hem. Kan bli tufft. Blir tuffare. Men samtidigt kul och inspirerande när det händer lite.

Nu frukort och sedan ut på Kvibergs gröna planer igen!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.