SL, var god vänta

T bana Idag den 21 mars har så renoveringen av Hagsätragrenen startat. Garanterat välbehövligt. SL har planerat och planerat samt dessutom tjyvstartat lite på arbetet. Helt OK.

Bussar ersätter till och från Gullmarsplan. Det blir säkert bra när SL får fram tillräckligt med bussar och bussarna ställer sig på rätt ställe på Gullmarsplan.

Imorse skulle det enligt tidtabellen gå en buss varannan minut. Nu tog det nästan tio minuter innan det kom två bussar. Den ena smockfull och den andra hade hyffsat med plats. Under den tiden borde det ha kommit ytterligare två bussar. Om SL hade fått fram dessa hade det varit helt OK.

Nu på eftermiddagen skulle jag ta en buss från Gullmarsplan och åka hem. När jag kom upp på bussterminalen var det mycket väl skyltat, jättebra! Trafikvärdar på plats, jättebra! Men det blir lite tokigt när bussen som ska åka direkt till Bandhagen (19X) står på den plats där enligt all skyltning ersättningsbuss 19 (den som ska trafikera alla hållplatser). Stort läge för förvirring!

Sedan stod det på avgångskyltarna att nästa 19 skulle ga om 2 minuter. Det han passera tre sådana (dvs 6 minuter) innan det kom en buss. Stor kalabalik när folk tränger sig på utan att ta hänsyn till barnvagnar och gamla. Pinsamt beteende. Det är visserligen inte SLs fel, men om man får fram så många bussar som man behöver så löser det sig säkert.

Om någon vecka har det säkert blivit stabilt. Folk har kommit på alternativa vägar och SL har upptäckt att det inte räcker att ha en bra tidtabell, man måste ha bussar också.

sl

Annons

3 reaktioner till “SL, var god vänta

 1. Jo tack, det var mer än mindre kaos på Gullmarsplan i måndags när jag jobbade som trafikvärd. Men det blir nog, som du säger, bättre när allt har satt sig. PS. 19x stannar inte i bandhagen, utan Bäckahagens skola sedan Högdalen…

  Gilla

  1. Jo, det blir nog bättre. Hoppas det i alla fall. Det är långt till 25 september! Men jag förstår inte att SL inte kör en linje Bandhagen – Gullmarsplan. När Farstagrenen renoverades hade de en linje från Hökarängen. Tror det skulle hjälpa en hel del. Sen skrev jag Bandhagen istället för Bäckahagen av gammal ovana….. 🙂

   Gilla

   1. SL har ju tittat på statestiken för de olika stationerna och räknat ut hur många bussar som behövs och sedan har de några bussar som står redo att ryka ut om de behövs (även om det tar minst en timme innan dessa bussar är på väg ut i trafik). Sedan får vi Trafikvärdar ta smällarna av er resenärer när det visar sig att SL har räknat fel och bussarna inte räcker till. Tråkigt men sant 😦

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.