En liten eftervalsbetraktelse

Valet är avklarat. Kanske. I Värmland kanske valet får göras om. Jag tror inte det, men det är bra att fusket utreds och att de som inte haft full koll på reglerna får skämmas. Inte direkt konstigt att detta händer i ett av de sosserikaste delarna av landet……..

För övrigt anser jag, som de flesta andra, att det är tråkigt att så många svenskar anser att SD ska tillhöra partierna i våra olika parlament (riksdag, landsting och fommunfullmäktigeförsamlingar). Men demokratin har sagt sitt, svenskarna vill att de ska vara representerade i riksdagen, inget att snacka om. Dessvärre har den politiska förföljelsen ökat efter valet. Man kan tycka vad man vill om SD, dess företrädare och dess politik. Men i en demokrati ska de ha full rätt att uttrycka sina åsikter. Sedan ska deras politik bemötas med argument, vilket inte är så svårt i deras fall.

Det tragiska är dock att vänsterkrafterna inte riktigt har förstått det här. De vill utestänga SD från utskotten i riksdagen. De tror på fullt allvar att de kan besegra SD genom tystnad och mer eller mindre våld. Inget kan vara mer felaktigt. Det är bara genom öppenhet och argument man kan bemöta SD och andra extrema åsikter. Vidare börjar nu fackförbunden förfölja SD-anhängare och hota med uteslutning. Direkt odemokratiskt och faktiskt ett brott mot vår grundlag. Undrar om de även funderar på att utesluta medlemmar och sympatisörer till AFA och andra suspekta vänsterorganisationer. Skulle inte tro det.

Vad jag önskar är att media gräver lika mycket i Vänsterpartierna och deras åsikter och sätt att arbeta. Sannolikt upptäcker man då att det är ganska lika, vänsterkrafterna och SD, både i åsikter och arbetssätt och innerst inne synen på demokratin.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.