Hur fan beter man sig!!!

Var katten är vi på väg? Att det finns dåliga ledare, föräldrar och spelare som hackar på domare är mer regel än undantag. Att unga domare tröttnar är också mer regel än undantag. Men när domare blir hotade på ett eller annat sätt, då har man gått långt över gränsen. Jag har tidigare skrivit om två unga domare som blev hotade för tre veckor sedan. Sedan dess har vi haft ytterligare ett par incidenter.

I söndags (29/5) spelades en match i div 4. Det var efter vad jag förstått en ganska tuff match. Hemmalaget fick två man utvisade. En grov och en lindrig. Det värsta kom dock efter matchen. På sin hemsida hänger man ut domaren på ett sätt som är totalt oacceptabelt! Man beskriver matchen på ett sätt som är så enögt att det blir pinsamt. Det mest pinsamma är att de dessutom lade ut en bild av domaren! Nu har de tagit bort både bild och inlägg, men det är illa att man överhuvudtaget ansåg sig ha rätt att hänga ut en domare med namn, bild och med den text man skrev dessutom. Man kan ha åsikter om domslut och hur en domare agerar. Men man måste ha respekt för domarna och deras beslut.

Jag tänker inte citera inlägget eller länka till inlägget. Jag kan bara konstatera att nu måste fotbollen börja hantera detta på allvar. Det börjar i elitfotbollen där man måste återta makten mot packet som förstör. Längre ner måste man genom information och utbildning få klubbarna, lagen och spelarna att förstå regelverket och respekt.

Jag har i egenskap av ordförande i domarkommittén i Stockholms Fotbollförbund anmält klubben till förbundet. Jag tänker inte skriva vilket straff jag tycker klubben ska få. Inom domarkommittén får vi fundera på hur vi ska hantera denna typ av påhopp och totala brist på respekt mot domarna och deras beslut.

Jag har efter påtryckningar avidentifierat klubben: Mycket beroende på att den aktuella klubben tagit bort sitt inlägg, men även för att inte skada arbetet med att öka respekten för domarna.

Annons

5 reaktioner till “Hur fan beter man sig!!!

 1. Håller helt och fullt med dig Arne. Detta måste få ett slut. Att förtala och hänga ut en människa på detta sätt är att passera alla tänkbara gränser. Fotboll skall vara förknippat med glädje och ömsesidig respekt mellan samtliga inblandade aktörer. Hoppas att föreningen för ett kännbart straff. Kanske kan vi domare göra gemensam sak och arbeta för att detta skall få ett slut. Ska kontakta Dejan även om vi inte känner varandra. Han är just nu en kollega som behöver allas vårt stöd!

  /Robin Hägg

  Gilla

  1. Löjligt ingen av er va på matchen, svårt att ta er på allvar när ni bloggar och kommenterar utan att ni själva sett ngt….

   Arne vad gör dig till bättre? förtroende vald ordförande hänger ut en hel förening i din offentliga blogg. Du gör ju precis som klubben…

   På Östermalm kallar vi det hyckleri….

   Gilla

   1. Jag försvarar de domare jag ansvarar för och jag har ett mycket stort antal domare från div 2 och nedåt samt styrelsen för fotbollförbundet som tycker det här är fördjävligt. Kalla det hyckleri eller vad du vill. Jag var inte där, det är korrekt. Däremot var en domarobservatör på plats.

    Gilla

 2. Det blir ju ännu mer oseriöst om man utgår från det beteende mönster du och herr hägg visar, ”på Östermalm kallar vi det för sektbetende”

  Vad har ni egentligen för typ av jargong inom era korridoren???
  Är detta domar kultur att försvara varandra i blindo oavsett rätt eller fel?

  Är verkligen domarna helt felfria samt fördomsfria ?

  Herr Arne, du som ordförande borde i en perfekt värld varit den mest fördomsfria, vad jag ser har ni förutfattade meningar och fördomar. När ni gör samma fel som du tycker att en klubb gör och det Herr.Arne gör dig inget annat än hycklare.

  /Advokat Rosblom

  Gilla

 3. Jag har aldrig och kommer aldrig att påstå att domare är felfria. Däremot reagerar jag och andra domare mot den totala brist på respekt mot domarna som finns på vissa håll. Om det är hyckleri så är jag väl en hycklare då. Men de största hycklarna är de som skyller poängförlust på andra än den egna insatsen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.