Eurobonuspoäng, är det något att ha?

29 Sep

Alla flygbolag har olika typer av system där man som resenär får poäng när man reser med just det bolaget. Ju längre man reser desto mer poäng tickar in. Ganska logiskt. Man kan även få poäng om man bor på rätt hotell och handlar med rätt typ av plastkort. Så långt är allt frid och fröjd.

sas

Men en vacker dag vill man kanske använda sig av sina poäng och resa eller bo på hotell. Eller varför inte bägge delarna. En liten billig minisemester med familjen till något lämpligt resmål. Sagt och gjort. Jag tänkte boka in fyra personer till Köpenhamn. Det skulle gå på 38000 poäng, eller något liknande. Saken var bara den att det dessutom skulle kosta över 3000 kr i skatter och andra avgifter. Jättebra! Det betyder i praktiken att om man vill använda sina frequent flyer poäng kostar det mer än om man åker på samma flygbolags billiga avgångar!

start_vinter_360

Jag kan tycka att det är lite lurendrejeri att det ska vara på det viset. Då är det bättre att använda sina poäng till att hyra en fin bil eller bo på hotell. Resan kostar ju i alla fall lika mycket. Kortfattat kan man även konstatera att SAS är inte ett dugg intresserade av att deras återkommande resenärer skall använda sina inkänade poäng till att flyga och ta upp stolar som man förhoppningsvis kan sälja och få in pengar för.

Skrota Eurobonus!

Annonser

Ett svar to “Eurobonuspoäng, är det något att ha?”

  1. Lotta 30 september, 2009 den 18:13 #

    Nämen…du har något att skriva om…:)Något bra dessutom….Viva Arne!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: