Fotboll

Att idrott förbrödrar är ingen hemlighet. Likaså att idrott kan skapa konflikter. Det har till och med gått så långt att en fotbollsmatch har resulterat i krig…… Så långt har det inte gått här hemma, eller har det det? Alla puckade hulliganer. Nog kan man kalla det de pysslar med för krig. Töntar. Heja och stötta. Häckla och retas. Ja, det hör till. Det är roligt. Ett givande och tagande.
 
Ta Djurgårdsfansens senaste hyss. Bistånd Solna. Lämna din gamla utslitna Djurgårdströja för att hjälpa de som inte haft möjlighet att välja rätt här i livet….. Kanon! Det är annat än detta förbannade HATA HATA HATA!!!!! Och idioterna som ska slåss. Låt polisen leda iväg dem från arenan när de ska gå till matchen……
 
En annan sak som stod i matchprogrammet igår på Stadion. Ett citat av Lars Ohly, han som påstod att han 1970 (13 år gammal) spelade fotboll i Rydbo IF mot Kärrtorps IF då Nacka Skoglund spelade där (i Kärrtorp alltså). Citatet löd "Reinfeldt är ingen riktig supporter. Det är mer som min mamma som gillar Björklöven för att det låter så trevligt!". Det verkar vara jobbigt att hålla på samma lag som en politisk motståndare…. Av en händelse hamnade jag precis bakom nyss nämnde Ohly på Stadion igår. Noterade att han gapade med med samma energi i "Sjung för gamla Djurgårn sjung…" som i "Upp till kamp"…. Undrar om det känns märkligt för en proletär att hålla på ett lag som har sin bas på Östermalm……….
 
 
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.